System Operacyjny: Windows
Wiek: 31 Dołączył: 10 Sty 2008 Posty: 12 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 10-01-2008, 20:22 [linuks] Skąd, gdzie, jak ?
Witam! Nie jest moim zamiarem zadawanie głupich pytań. Prosze tylko o ile to możliwe o podanie linków do FAQ, poradników, instrukcji, itp. dotyczących obsługi LINUXA oraz możliwości pobrania darmowej (najlepiej polskiej wersji) tego programu. Resztę mam nadzieję pojmę sam. Na chwilę obecną nie mam zielonego pojęcia o tym programie (jak i o wieluinnych rzeczach na tym świecie ) Za pomoc z góry dziekuję.[/list]
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Gru 2006 Posty: 508
Wysłany: 10-01-2008, 23:28
ja radziłbym zacząć od dystrybucji LiveCD np. Ubuntu możesz go zamówić i przychodzi ci pocztą za darmo lub też ściągnąć z internetu LiveCD są najlepsze dla początkujących użytkowników
Wysłany: 17-01-2008, 22:23 Re: [linux] POMOCY!!!
pinkiboy napisał/a:
Witam! Nie jest moim zamiarem zadawanie głupich pytań. Prosze tylko o ile to możliwe o podanie linków do FAQ, poradników, instrukcji, itp. dotyczących obsługi LINUXA oraz możliwości pobrania darmowej (najlepiej polskiej wersji) tego programu. Resztę mam nadzieję pojmę sam. Na chwilę obecną nie mam zielonego pojęcia o tym programie (jak i o wieluinnych rzeczach na tym świecie ) Za pomoc z góry dziekuję.[/list]
Po pierwsze nie jest to program tylko system operacyjny. A po drugie przypomnij sobie jak zaczynałeś przygode z Windows-em, jeśli sobie przypomnisz to tak samo postępuj z Linuxem.
Wysłany: 01-02-2008, 14:07
mi najbardziej odpowiada Ubuntu najłatwiejsza w obsłudze dystrybucja Ubuntu jest najlepszą dystrybucją dla początkujących użytkowników ale nie tylko zawiera dużo programów
Wiek: 31 Dołączył: 10 Sty 2008 Posty: 12 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 19-05-2008, 18:39 Re: [linux] POMOCY!!!
piotrek23 napisał/a:
pinkiboy napisał/a:
Po pierwsze nie jest to program tylko system operacyjny. A po drugie przypomnij sobie jak zaczynałeś przygode z Windows-em, jeśli sobie przypomnisz to tak samo postępuj z Linuxem.
Ok, nie dzielmy włosa na czworo. Zapytałem gdzie i jak znajdę linuxa, który jest najlepszy, itp. A tak właściwie to system operacyjny też jest w pewien sposób programem, nie prawda?
Wysłany: 19-05-2008, 22:59 Re: [linux] POMOCY!!!
pinkiboy napisał/a:
piotrek23 napisał/a:
pinkiboy napisał/a:
Ok, nie dzielmy włosa na czworo. Zapytałem gdzie i jak znajdę linuxa, który jest najlepszy, itp. A tak właściwie to system operacyjny też jest w pewien sposób programem, nie prawda?
można powiedzieć że wszystko w świecie komputerów jest programem
Możesz pisać nowe tematy Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum Computer-Center jest jak nazwa wskazuje forum o komputerach. Gdy masz problem z komputerem lub masz jakieś pytanie to zarejestruj się tutaj i napisz o tym! Postaramy się rozwiązać twój problem! Komputery nie są nam obce!